Mergi la conținut
De ce speli fructele și legumele în bicarbonat de sodiu?

De ce speli fructele și legumele în bicarbonat de sodiu?

Plăcintă Eliza
Neonatolog

Fructele și legumele sunt tratate cu pesticide și cu fungicide pentru a rezista transportului și lungilor perioade în care stau pe rafturile magazinelor, substanțe care nu se elimină în urma spălării cu apă.

O metodă eficientă pentru îndepărtarea pesticidelor de pe legume și fructe este spălarea lor cu bicarbonat de sodiu (sodă de mâncare).

Recomandare: folosiți apă călduță (apa caldă elimină/curață mai multe substanțe toxice decât spălarea cu apă rece)

Se lasă în soluție (1 litru de apă și o lingură de bicarbonat) timp de 15-30 minute.
Clătiţi întotdeauna bine fructele şi legumele, dacă este necesar, chiar periaţi-le, iar în cele din urmă, le ştergeţi cu un prosop uscat şi curat.

Dacă aveți nevoie de recomandări medicale online – accesați doctorchat și solicitați de sfaturi medicale online oriunde ați fi.