Preloader
Operații Plastice gratuite în Republica Moldova Operații Plastice gratuite în Republica Moldova

Operații Plastice gratuite în Republica Moldova

Chirurgia plastică reconstructivă nu trebuie să fie rezervată exclusiv pacienților cu o situație financiară bună. 

Programul Pro bono oferă intervenții gratuite pentru o serie de cazuri de chirurgie plastică reconstructivă, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Echipa medicilor Chirurgiaplastica.md realizează un număr de consultații si operații pro bono (sunt gratuite din punct de vedere al manoperei medicilor) de chirurgie plastică reconstructiva.

În fiecare lună se operează un număr de operații probono de chirurgie reconstructiva. Aceste operații se stabilesc prin programare, iar pacienții sunt selectați de către medici în urma consultațiilor probono de chirurgie reconstructivă.

Cine beneficiază de Pro bono?

Beneficiarii programului Pro bono sunt persoane cu situații sociale speciale, care au diferite probleme medicale ce țin de Chirurgia Plastică si Microchirurgia Reconstructivă si se programează la consultațiile pro bono de chirurgie reconstructiva.

Pentru  intervențiile pro bono pot fi selectate pacienți cu următoarele probleme: 

  • reconstrucțiile mamare postmastectomii,
  • reconstrucție  fața  după traumatisme sau rezecții tumorale,
  • reconstrucție  plexul brachial,
  • reconstrucție   membrelor după  traumatisme si arsuri grave,
  • limfedem,
  • reconstrucția degetelor  amputate.

Pacienții incluși în acest program sunt selectați în funcție de gravitatea cazului, după ce au depus un dosar care conține istoricul afecțiunii și alte informații necesare.

Indiferent de poziția socială, orice pacient trebuie să aibă acces la un tratament medical echitabil și șansa la o viață normală, cu atât mai mult cu cât a suferit un traumatism fizic grav, care riscă să-i afecteze calitatea vieții.